page_banner

wartos

Kumaha milih matéri kantong kemasan kadaharan khusus customized

Sacara umum, prinsip ieu dilarapkeun kana pilihan bahan bungkus tuangeun.

1. Prinsip susuratan

Kusabab tuang ngagaduhan nilai tinggi, sedeng sareng handap gumantung kana kisaran sareng lokasi panggunaan, sasmita bahan atanapi desain anu béda kedah dipilih numutkeun peunteun anu béda dina tuangeun.

2.prinsip aplikasi

Kusabab rupa sareng karakteristik tuangeun, aranjeunna meryogikeun fungsi pelindung anu béda. Bahan bungkus kedah dipilih pikeun nyocogkeun ciri anu béda-béda dina béda pangan sareng kaayaan sirkulasi anu béda. Salaku conto, bahan bungkus kanggo katuangan anu kembung peryogi kinerja kedap udara anu luhur, sedengkeun bungkus pikeun endog kedahna nyerep shock pikeun transportasi. Pangan anu disterilkeun dina suhu luhur kedah didamel tina bahan tahan suhu tinggi, sareng tuangeun kulkas dina suhu anu handap kedah didamel tina bahan bungkus tahan suhu rendah. Maksadna, urang kedah tumut kana karakteristik kaayaan dahareun, iklim (lingkungan). metode mindahkeun sareng tautan (kalebet sirkulasi) dina pilihan bahan bungkus. Pasipatan tuang peryogi uap, tekanan, cahaya, bau, kapang, sareng sajabana kaayaan iklim sareng lingkungan kalebet suhu, kalembaban, bédana suhu, bébédaan asor, tekanan hawa, komposisi gas dina hawa, sareng sajabana Faktor siklik kalebet jarak transportasi, modeu angkutan (jalma, mobil, kapal, pesawat, jst) sareng kaayaan jalan. Salaku tambahan, perlu mertimbangkeun sarat anu béda pikeun sababaraha nagara, kabangsaan sareng daérah anu béda pikeun bungkusan pikeun adaptasi sareng ditampa pasar sareng konsumén.

3. Prinsip Ékonomi

Bahan bungkusan ogé kedah ngémutan ékonomi sorangan. Saatos ngémutan ciri, kualitas sareng peunteun katuangan anu badé dibungkus, desain, produksi sareng faktor iklan bakal dianggap ngahontal biaya anu panghandapna. Biaya bahan bungkus henteu ngan ukur aya hubunganana sareng biaya pamesaran pasar na, tapi ogé aya hubunganana sareng biaya ngolah sareng biaya sirkulasi. Ku alatan éta, sagala rupa faktor kedah dianggap milih matéri anu paling cocog dina pilihan desain bungkusan.

4.prinsip koordinasi

Bahan bungkus ngagaduhan kalungguhan sareng hartos anu béda dina posisi anu béda dina ngarangkep tuang anu sami. Numutkeun kana tempatna, bungkusan produk tiasa dibagi kana bungkus jero, bungkusan panengah sareng bungkus luar. Bungkusan luar utamina ngagambarkeun gambar produk anu badé dijual sareng bungkus sadayana dina rak. Bungkus jero nyaéta bungkus anu langsung kontak sareng tuangeun. Bungkusan antara bungkus jero sareng bungkus luar nyaéta bungkus panengah. Bungkusan jero ngagunakeun bahan bungkus anu fleksibel, sapertos bahan lemes plastik, kertas, aluminium foil sareng bahan kemasan komposit; Bahan panyangga kalayan sipat nyangga dianggo pikeun bungkus panengahBungkusan luar dipilih numutkeun sipat katuangan, utamina karton atanapi karton. Peryogi analisa komprehensif pikeun ngahontal sarat fungsional sareng biaya ékonomi pikeun nyocogkeun sareng koordinasi peran bahan sareng bungkus pakan dahareun.

5. Prinsip Éstétika

Nalika milih bahan bungkusan, urang kedah ngémutan naha bungkus tuangeun anu didesain sareng bahan ieu tiasa laris. Ieu mangrupikeun prinsip éstétis, saleresna gabungan seni sareng penampilan bungkus. Warna, tékstur, transparansi, kaku, lemes sareng hiasan permukaan bahan bungkus mangrupikeun kontén artistik bahan bungkus. Bahan bungkusan anu nyatakeun kakuatan seni nyaéta kertas, plastik, kaca, logam sareng keramik, jst.

6.prinsip élmu

Perlu nimba bahan numutkeun pasar, fungsi sareng faktor konsumsi dina raraga milih bahan kemasan sacara ilmiah. Pilihan bahan bungkus tuangeun kedah didasarkeun kana syarat ngolah sareng kaayaan alat-alat pamrosésan, sareng dimimitian ti sains sareng prakték. Seueur faktor anu kedah diperhatoskeun, kalebet karakteristik psikologi konsumén sareng permintaan pasar, syarat perlindungan lingkungan, fungsi harga sareng kapuasan, téknologi anyar sareng dinamika pasar, jst.

7. Prinsip integrasi sareng téhnik sareng cara kemasan

Pikeun kadaharan anu dibéré, téhnik bungkusan anu paling pas kedah dianggo saatos milih bahan bungkus sareng wadah anu pas. Pilihan téknologi bungkusan caket hubunganana sareng bahan bungkus sareng posisi pasar katuangan bungkus. Kadaharan anu sami biasana tiasa ngagunakeun téknologi bungkusan anu béda pikeun ngahontal fungsi sareng épék bungkusan anu sami, tapi biaya bungkusna bakal bénten-bénten. Ku alatan éta, sakapeung, perlu ngagabungkeun bahan bungkus sareng téknologi bungkusan pikeun ngahontal sarat bungkusan sareng hasil desain.

Salaku tambahan, desain sareng pilihan bahan bungkus tuangeun tiasa didamel kalayan ngarujuk kana bahan kadaharan anu tos aya atanapi anu parantos dianggo kalayan ciri anu sami atanapi kadaharan anu sami.


Pos waktos: Mar-05-2021