page_banner

wartos

Prinsip pamilihan bahan kemasan khusus sareng bahan kemasan umum 

Bahan bungkusan nuduhkeun bahan anu dipaké pikeun ngadamel sababaraha wadah bungkusan sareng nyumponan sarat bungkus produk, anu janten bahan dasar bungkus komoditi. Mangrupikeun salah sahiji kaayaan anu penting pikeun desain bungkusan pikeun paham sareng ngawasa jinisna, sipat sareng kagunaan bahan bungkus sareng milih bahan bungkus kalayan wajar.

Prinsip pamilihan bahan bungkus

Pilihan bahan penting pisan dina desain bungkusan. Upami bahan na henteu pas, éta bakal ngahasilkeun karugian anu teu perlu pikeun perusahaan. Pilihan bahan kemasan kedah diputuskeun numutkeun karakteristik produk éta nyalira, sareng prinsip dasar panyalindungan ilmiah, ékonomi sareng lingkungan.

1. Dumasar kana paménta produk

Pilihan matérial henteu sawenang-wenang. Mimiti, bahanna kedah dipilih numutkeun ciri komoditi, sapertos bentuk komoditi (padet, cair, sareng sajabana), naha éta korosif sareng volatil, sareng naha éta kedah disimpen tina lampu . Kadua, urang kedah ngémutan peunteun barang. Bahan bungkusan komoditi kelas tinggi atanapi instrumen presisi kedah merhatoskeun pisan penampilanana anu éstétis sareng kinerja anu saé; Bahan bungkusan komoditas pertengahan jajaran kedah merhatoskeun éstétika sareng kepraktisan anu sami; sedengkeun bahan bungkus komoditi kelas rendah kedah masihan prioritas pikeun kapraktisan.

2. Perlindungan barang

Bahan bungkus kedah sacara efektif ngajaga komoditi, janten éta kedah ngagaduhan kakuatan, kateguhan sareng élastisitas anu tangtu, pikeun adaptasi sareng pangaruh tekanan, pangaruh, geter sareng faktor éksternal anu sanés.

3. Ékonomis sareng ramah lingkungan

Bahan bungkus kedah dipilih sajauh-jauhna tina rupa-rupa sumber, merenah, murah, didaur ulang, didegradasi, ngolah bahan bébas polusi, supados henteu nimbulkeun bahaya masarakat.

Bahan bungkusan umum sareng ciri performa na

Aya rupa-rupa bahan bungkus. Anu paling sering dianggo ayeuna nyaéta kertas, plastik, logam, kaca, keramik, bahan alami, bahan produk serat, bahan komposit sareng bahan perlindungan lingkungan anyar anu rusak.

1. Bahan bungkus kertas

Dina prosés pamekaran desain bungkusan, matéri bungkusan kertas, salaku bahan bungkus umum, parantos seueur dianggo dina produksi sareng prakték hirup, ti produk industri, bungkus listrik, dugi ka tas, kotak kado, ti kertas bungkus umum dugi ka kertas bungkus komposit , sadayana ningalikeun pesona bahan bungkus kertas.

Ngolah bahan kertas merenah, murah, cocog pikeun produksi mékanis masal sareng percetakan halus, sareng ngagaduhan kaunggulan daur ulang, perlindungan ékonomi sareng lingkungan.

2. bahan bungkus plastik

Plastik mangrupikeun salah sahiji bahan polimér sintétik sintétik. Gampang dihasilkeun, sareng ngagaduhan sipat tahan cai, tahan uap, tahan minyak sareng insulasi. Kalayan bahan baku anu réa, béaya rendah sareng kinerja anu saé, éta parantos janten bahan bungkus paling gancang di dunya dina 40 taun ka pengker sareng mangrupikeun bahan bungkusan anu paling penting dina bungkusan penjualan modéren.

3. Bahan Pékét Logam

Salaku salah sahiji bahan bungkusan tradisional, logam seueur dianggo dina bungkus produk industri, bungkusan transportasi sareng bungkusan penjualan, sareng ngagaduhan peran penting dina bahan bungkus.

4. Kaca, bahan bungkus keramik

1) gelas

Bahan dasar gelas nyaéta pasir kuarsa, soda kaustik sareng batu kapur. Éta ngagaduhan karakteristik transparansi tinggi, impermeabilitas sareng tahan karat, henteu toksik sareng teu raos, kinerja kimia stabil sareng biaya produksi murah sareng tiasa dijantenkeun wadah transparan sareng tembus tina sagala rupa bentuk sareng warna.

Gelas seueur dianggo dina bungkus minyak, anggur, tuangeun, inuman, jam, kosmétik, bumbu sareng produk farmasi.

2) keramik

Keramik gaduh stabilitas kimia anu saé sareng stabilitas termal, sareng tiasa nolak suhu luhur sareng korosi rupa-rupa ubar kimia. Parobihan gancang dina panas sareng tiis henteu aya pangaruh kana keramik, teu aya deformasi sareng buruk selama mangtaun-taun. Mangrupikeun bahan bungkusan anu idéal pikeun tuangeun sareng bahan kimia. Seueur bungkusan keramik nyalira mangrupikeun karajinan anu hadé, sareng ngagaduhan nilai aplikasi anu unik dina bidang bungkus tradisional.

5. Bahan bungkus alami

Bahan bungkus alami tingal kulit sato, rambut atanapi daun pepelakan, batang, batang, serat, sareng sajabana, anu tiasa dijantenkeun bahan bungkus langsung atanapi ngan saukur diolah kana piring atanapi lambaran.

Bahan bungkus lawon 6.Fiber

Lawon serat lemes, gampang dicetak sareng diwarnaan, sareng tiasa dianggo deui sareng didaur ulang. Tapi biayana langkung luhur, pageuhna lemah, umumna lumaku pikeun bungkus jero produk, sapertos ngeusian, ngahias, shockproof sareng fungsi sanésna. Bahan bungkus lawon serat dina pasaran tiasa utamina dibagi kana serat alami, serat buatan manusa sareng serat sintétis.

7. Bahan Pakét Komposit

Bahan komposit didamel tina dua atanapi langkung jinis bahan ngalangkungan metodeu anu tangtu sareng hartosna téknis sahingga ngagaduhan ciri-ciri rupa-rupa bahan pikeun ngalengkepan kakurangan hiji bahan, ngabentuk bahan bungkus anu langkung sampurna kalayan kualitas anu komprehensif. Dibandingkeun sareng matérial tradisional, bahan komposit ngagaduhan kaunggulan pikeun ngahémat sumberdaya, gampang didaur ulang, ngirangan biaya produksi sareng ngirangan beurat bungkusan, janten langkung dihargaan sareng disokong.

8. Bahan bungkusan degradable anu ramah lingkungan

Bahan anu ramah lingkungan anu anyar mangrupikeun bahan komposit anu dikembangkeun pikeun ngécéskeun polusi bodas, anu umumna didamel ku campuran tangkal atanapi pepelakan anu sanés. Éta biodegradable sareng henteu gampang nyababkeun polusi, sareng mangrupikeun arah pangwangunan utama bahan bungkus di pikahareupeun.


Pos waktos: Mar-05-2021